saltar al contingut principal
Cercar
URV

Càtedra DOW/URV de Desenvolupament Sostenible - Memorimage 2012


La Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible participa en el Memorimage 2012.

Del7 al 10 de novembre de 2012 va tenir lloc al Teatre Bartrina de Reus el Memorimage, FestivalInternacional de Cinema de Reus.Un festival que, en aquesta setena edició, ha portat a la capital del Baix Camp un programa configurat per projeccions de pel·lícules i activitats paral·leles dirigides a tot tipus de públic. Una programació que converteix Memorimage en el punt de trobada, descobriment i debat sobre l’ús de les imatges d’arxiu i el cinema.

Una de les activitats paral·leles és el Memorijove. Es tracta de projeccions del festival per a adolescents que té per objectiu descobrir cinema i històries i, un cop finalitzada la projecció, establir un debat amb experts.

Dimecres 7 de novembre va tenir lloc la projecció de la pel·lícula Receptes pel Desastre, pel·lícula finesa de l’any 2008, dirigida per John Webster.

Òscar Saladié, Director de la Càtedra DOW/URV de Desenvolupament Sostenible va participar en el debat que va tenir lloc en acabar les projeccions.

  • Sinopsi:

El director John Webster convenç la seva dona i els seus dos fills perquè la seva família comenci una "dieta del petroli" durant un any sencer, però sense abandonar el seu estil de vida suburbà de família de classe mitjana.

L'experiència es converteix en una comèdia d'errors: acaben qüestionant els seus valors, posant a prova la seva força de voluntat, i en última instància, la seva felicitat. El director apunta: "Un film sobre el canvi climàtic pot tenir fe en la humanitat i esperança en el futur, però aquest està fet d'una mica més gran; com va dir la meva dona: «pot ser jo vaig fer aquest film per convicció però ella (i els meus fills) per amor»".

  • Imatge del festival