saltar al contingut principal
Cercar
URV

Càtedra DOW/URV de Desenvolupament Sostenible - Curs DOW 2013


El passat dijous 14 de març es va dur a terme el Curs DOW 2013 a les instal·lacions de Dow Chemical Ibèrica a Tarragona, dirigit als alumnes de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ) i que va comptar amb la participació de la Càtedra DOW/URV de Desenvolupament Sostenible.

Un cop feta la presentació institucional per part dels membres de DOW, el Dr. Òscar Saladié director de la Càtedra DOW/URV de Desenvolupament Sostenible, va fer un breu presentació sobre els objectius iles activitats dutes a terme des de la Càtedra, per posteriorment fer una conferència sobre la necessitat de fer més sostenible el nostre desenvolupament. El públic assistent va poder veure els elements que configuren el fràgil equilibri del medi natural, la ocupació poc planificada del territori de les últimes dècades i les pautes de consum de la societat occidental. A més, s’animava als estudiants a pensar en l’estalvi i l’eficiència del nostre consum quotidià o en la substitució d’aquest per un altre model, com a fites per assolir un desenvolupament més sostenible.

Tot seguit, els assistents a les jornades van participar en un taller sobre finances ètiques, mitjançant el joc Ethica de la cooperativa de formació i comunicació per la sostenibilitat Barcelonya. Ethica és un joc de taula, de rols i simulacions, dissenyat per promoure i estimular l'aprenentatge sobre les finances ètiques. Es pot interpretar el rol de banquer o de família, i l'acció del joc fomenta la reflexió i el debat entre els participants sobre com d'ètiques són les nostres finances.

Els assistents van explorar el paper dels diners en el desenvolupament d'un món més just i més sostenible, les característiques de les finances a nivell mundial i què se’n fa dels seus diners quan els dipositen a un banc. Es tracta d’una activitat molt participativa i en la que es fomenta el debat, mitjançant una representació lúdica i esquemàtica de la realitat. És per tant, un recurs pedagògic per integrar les finances ètiques als programes educatius.

A les imatges es poden veure alguns moments de la conferència i del taller sobre finances ètiques. Per veure la noticia de la jornada cliqueu aquí.