saltar al contingut principal
Cercar
URV

Curs Dow/ETSEQ 2017: "L'enginyeria química com a facilitadora per impulsar l'economia circular"

El dimarts 25 d'abril es va iniciar el curs Dow-ETSQ 2017 "L'enginyeria química com a facilitadora per impulsar l'economia circular", organitzat per l'Escola Tècnica d'Enginyeria Química de la URV i Dow Chemical Tarragona.  La primera sessió es va desenvolupar a l'ajuntament de la Pobla de Mafumet. Hi van participar 30 estudiants del grau en Enginyeria Química de la URV.


Aquesta primera sessió, de les tres programades d'aquest curs, es va centrar en dues ponències marc. La primera a càrrec del Dr. Òscar Saladié, director de la Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible i professor del Departament de Geografia, on va exposar els objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. La segona ponència a càrrec del Sr. Alfred Arias, Innovation Support, Learning and Management  Systems Leader de Dow Chemical Tarragona, on va explicar els objectius de Sostenibilitat de Dow 2025.
Un cop finalitzades les dues ponències es va realitzar una activitat en grups per analitzar i establir lligams entre els objectius de Sostenibilitat de Dow 2025 i els objectius de Sostenibilitat de les Nacions Unides.

La sessió es va tancar d'una manera més distesa amb el taller Ethica, dinamitzat per  Beatriz Felipe, doctora en Dret Ambiental per la URV i col·laboradora de la Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible. Els participants van reflexionar sobre els impactes socials, ambientals i econòmics de les nostres decisions.

El curs Dow-ETSQ 2017 té dues sessions més programades el dijous 4 de maig a l'Edifici J, Dow Derivats i finalitzarà el divendres 5 de maig a les aules de l'ETSEQ.

La Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible ha participat per quart any en el curs Dow-ETSQ.