saltar al contingut principal
Cercar
URV

Taller sobre l'alimentació: un fenomen biològic i alhora cultural

1r dia Introducció sobre la complexitat del "fet alimentari". Taller de caire més teòric, encara que posant exemples i amb diverses activitats pràctiques.

Parlarem sobre la cultura alimentària: aliments, àpats i cuines. Les funcions sòcioculturals de l’alimentació: prestigi, estatus i diferenciació social. Intercanvi, comensalitat i reciprocitat. Ritualització i festes. Comunicació i identitat. Factors que condicionen els comportaments alimentaris: Religions, mites i tabús alimentaris. La influència del clima, la tecnologia i l’economia en l’alimentació. Trets més característics de la nostra cultura alimentària i d’altres cultures del món.

2n dia Taller pràctic: "tastet de cuines".

Tastarem els continguts de la primera sessió coneixent i intercanviant plats d’altres cultures. Portarem plats ja preparats d’altres cultures i els comentarem in situ.

Impartit per Eva Zafra, professora associada de la URV a la Diplomatura de Nutrició Humana i Dietètica.

Sala Mediterrània del TAS

Activitat gratuïta