saltar al contingut principal
Cercar
URV

Certificació de qualitat


El Servei de Recursos Científics i Tècnics (SRCiT) de la Universitat Rovira i Virgili està certificat amb la norma ISO 9001:2008 des del 8 de novembre de 2009 (anteriorment amb la norma ISO 9001:2000 des del 16 de març del 2007). Aquesta certificació ha estat atorgada per l’entitat TÜV Rheinland Ibérica Inspection, Certification & Testing SA per a les activitats de suport tècnic i equipament científic a les activitats de recerca, desenvolupament i innovació en:

  • Anàlisi de química orgànica i inorgànica
  • Caracterització de materials
  • Caracterització molecular
  • Microscòpia i tècniques nanomètriques
  • Biologia molecular
  • Mecanització de prototips
  • Metabolòmica

El Servei de Recursos Científics i Tècnics té com a missió oferir suport tècnic i equipament científic a investigadors dels grups de recerca de la URV, innovadors i empreses, a través de serveis orientats a millorar la seva posició competitiva en els seus diferents àmbits d’actuació. I, a més, vol millorar el nostre impacte social i, alhora, respectar el mediambient.

Aquesta certificació proporciona a l’SRCiT un avantatge estratègic de referència, perquè respon a les demandes de les empreses a les quals dóna servei. Alhora proporciona un marc de gestió de qualitat en benefici de tota la comunitat universitària.

D’aquesta manera l’SRCiT s’ha convertit en el primer pas per acreditar la recerca de la URV sota un sistema de gestió de la qualitat, ja que l’SRCiT dóna servei a la majoria de grups de recerca científica de la URV, que també estan treballant per certificar-se en un futur proper.

Així, les accions que s’agrupen dins la política de qualitat de l’SRCiT potencien i faciliten el canvi adaptatiu, la millora continuada i la innovació de procés i servei, per tal d’assolir el nivell de qualitat que determina la mateixa política de qualitat de la URV.

El Servei de Recursos Científics i Tècnics té com a visió esdevenir la plataforma de suport a les activitats de Recerca, Desenvolupament i Innovació (R+D+I) que permeti, als grups de recerca de la Universitat Rovira i Virgili i als agents implicats en l’R+D+I del nostre entorn socioeconòmic, projectar-se i fer-se visibles internacionalment.

Aquesta certificació ha estat la culminació d’un procés de treball i esforç iniciat l'any 2005, amb la creació d’un comitè de qualitat i d’uns grups de treball en què tot el personal de l’SRCiT va participar.

La norma ISO 9001:2008 estableix els requisits que han de complir els sistemes de gestió de la qualitat i es basa en la gestió per processos, amb l’objectiu de satisfer el client i millorar el sistema de manera continuada. Això ha implicat definir els processos i les seves interrelacions, establir i seguir indicadors per a aquests processos, així com obtenir informació sobre la satisfacció dels nostres usuaris. Tota aquesta informació s'ha usat per proposar les millores més adequades.

Forma part del compromís de l’SRCiT prendre mesures per estendre la formació i la participació a tot el personal tècnic del centre, perquè són l’essència de l’organització i la seva total implicació possibilita les seves capacitats personals, i ho fa en benefici de l’organització.