FEM RECERCA!
Els aliments a anàlisi: detecció d'aliments transgènics
Grup de recerca | Nutrigenòmica / Facultat d'Enologia |
Facultat/campus | F. Enologia / campus Sescelades |
Àmbits als quals s'adreça l'experiència | Cientificotècnic i ciències de la salut |
Públic destinatari | Alumnat de 4t d'ESO, batxillerat i CFGS |
Nombre d'assistents | 10 alumnes |
Ensenyament amb el qual es relaciona | Biotecnologia |
Durada | 3-4 hores |
Resum de l'experiència | |
Els alumnes podran comprovar les diferències entre aliments transgènics amb les directrius dels professors. També podran detectar si ho són amb tècniques de biologia molecular. Primer de tot es processaran blat de moro transgènic i salvatge per extreure'n l'ADN, i després el gen introduït a la planta s'amplificà per PCR per poder detectar-lo a les diferents mostres. El resultat es visualitzarà en un gel d'agarosa. |