saltar al contingut principal
Cercar
URV

FEM RECERCA!

Cicle biològic i tecnològic de la vinya i del raïm

Grup de recerca Facultat d'Enologia
Facultat/campus Facultat d'Enologia/Mas dels Frares
Àmbits als quals s'adreça l'experiència Ciències, ciències de la salut, arquitectura i enginyeria
Públic destinatari Alumnat de 4t d'ESO, batxillerat i CFGS
Nombre d'assistents Entre 10 i 20 alumnes
Ensenyaments amb el quals es relaciona Enologia
Durada 1:30 hores
Resum de l'experiència

L'activitat te dues parts:

  • Conreu de la vinya en els camps experimentals de la URV
  • Procés d'elaboració de vi al celler.

A la primera part els conceptes teòrics tracten de les interrelacions bàsiques que afecten al creixement i la maduració del raïm: el clima, el sól i la planta. Així mateix s'analitzen alguns aspectes bàsics de l'acció de l'home en el  conreu i que poden millorar l'adaptació de la planta per tal d'obtenir una fruita de qualitat, i per lluitar contra les principals plagues i malalties.

Al celler els conceptes teòrics que s'aborden tracten de l'obtenció del most i la transformació microbiológica del most del raïm per llevats i bacteris que són qui protagonitzen les dues principals fermentacions que es duen a terme, així com el procés tecnològic de transformació al celler,  donant com a resultat el vi, una beguda mil·lenària.

ATENCIÓ: L’ACTIVITAT ES REALITZA AL MAS DELS FRARES, A CONSTANTÍ

Hi ha la possibilitat de focalitzar en una de les parts a demanda.