FEM RECERCA!
Cicle biològic i tecnològic de la vinya i del raïm
Grup de recerca | Facultat d'Enologia |
Facultat/campus | Facultat d'Enologia/Mas dels Frares |
Àmbits als quals s'adreça l'experiència | Ciències, ciències de la salut, arquitectura i enginyeria |
Públic destinatari | Alumnat de 4t d'ESO, batxillerat i CFGS |
Nombre d'assistents | Entre 10 i 20 alumnes |
Ensenyaments amb el quals es relaciona | Enologia |
Durada | 1:30 hores |
Resum de l'experiència | |
L'activitat te dues parts:
A la primera part els conceptes teòrics tracten de les interrelacions bàsiques que afecten al creixement i la maduració del raïm: el clima, el sól i la planta. Així mateix s'analitzen alguns aspectes bàsics de l'acció de l'home en el conreu i que poden millorar l'adaptació de la planta per tal d'obtenir una fruita de qualitat, i per lluitar contra les principals plagues i malalties. Al celler els conceptes teòrics que s'aborden tracten de l'obtenció del most i la transformació microbiológica del most del raïm per llevats i bacteris que són qui protagonitzen les dues principals fermentacions que es duen a terme, així com el procés tecnològic de transformació al celler, donant com a resultat el vi, una beguda mil·lenària. ATENCIÓ: L’ACTIVITAT ES REALITZA AL MAS DELS FRARES, A CONSTANTÍ Hi ha la possibilitat de focalitzar en una de les parts a demanda. |
Sol·licitar cita