saltar al contingut principal
Cercar
URV

FEM RECERCA!

Vols fer de química a la cuina?

Grup de recerca Departament Química Analítica i Química Orgànica
Facultat/campus

Facultat de Química /Campus Sescelades

Àmbit al qual s'adreça l'experiència Ciències
Públic destinatari Alumnat de batxillerat i 4rt d'ESO
Nombre d'assistents Entre 10 i 20 alumnes
Ensenyaments amb el quals es relaciona Química, Bioquímica i Biologia Molecular
Durada 4 hores
Resum de l'experiència

La cuina és com un gran laboratori on tenen lloc moltes reaccions químiques. Tot i que des de fa anys es coneixen els processos involucrats en l'elaboració d'alguns aliments, en els darrers temps hi ha hagut una gran revolució en l'àmbit culinari.Cada cop més xefs estan innovant a les seves cuines emprant reactius o aparells que es poden trobar en laboratoris químics amb la finalitat de crear plats originals.

L'objectiu d'aquest taller és apropar als alumnes a diferents reaccions que es produeixen en les nostres cuines mitjançant l'experimentació. Per exemple es pretén conèixer què els succeeix a unes patates quan pretenem fer el plat de "papas arrugás" o també conèixer com es duu a terme el procés d'esferificació.

L'activitat bé precedida d'una conferència sobre la importància de la Química i la Bioquímica, i d'una visita a les instal·lacions de la Facultat de Química