saltar al contingut principal
Cercar
URV

Recursos


L'Aprenentatge Servei en l'àmbit universitari

En l'àmbit internacional

  • Campus Compact (USA) Campus Compact és una coalició nacional de més de 1.100 presidents de escoles i universitats -els quals representen uns 6 milions d’estudiants compromesos amb la realització dels fins cívics i socials de l’Educació Superior. Promou el servei públic comunitari que desenvolupa la competència ètica i de responsabilitat social com a ciutadà/ana de l’estudiantat; ajuda els campus a consolidar vincles efectius amb la comunitat i proveeix de recursos i capacitació per assolir les aspiracions del professorat d’integrar l’aprenentatge basat en la comunitat i la societat en el currículum.
  • National Service-Learning Clearinghouse (USA) Dóna suport a la comunitat APS en educació superior, a les llars d’infants, educació primària i secundària, organitzacions basades en la comunitat i tots aquells altres interessats en estrènyer vincles entre les escoles i les comunitats mitjançant l’APS.
  • Canadian Alliance for Community Service-Learning: Dóna suport, forma i crea xarxes per assegurar la implantació efectiva de l’APS al Canadà. La seva finalitat és que els estudiants, els educadors i les comunitats aprenguin i treballin conjuntament per enfortir els individus i la societat.

En l'àmbit de l'estat espanyol

  • Xarxa APS(U): La xarxa APS(U) és una iniciativa interuniversitària, impulsada per l’ICE de la Universitat de Barcelona, que organitza des del 2010 amb caràcter anual una trobada sobre l’APS universitari.
  • Red Española de Aprendizaje Servicio: creada el 2010 com a espai de col·laboració entre institucions educatives, organitzacions d’acció social i professionals que en diferents àmbits i Comunitats Autònomes impulsen des de fa anys l’APS

En l'àmbit català

  • Centre Promotor d'Aprenentatge Servei: El Centre Promotor d'Aprenentatge Servei és un espai generador d'iniciatives i confluència d'accions encaminades a facilitar i reforçar els projectes d'APS a tots els nivells educatius.