saltar al contingut principal
Cercar
URV

Experiències d'Aprenentatge Servei al Màster Universitari de Dret Ambiental


Clínica jurídica ambiental

  • Coordinadora: Maria Marquès i Banqué (maria.marques@urv.cat)
  • Resum: En l’àmbit del Dret, una de les fórmules d’APS més esteses internacionalment és la coneguda com a Clinical Legal Education o formació jurídica clínica, metodologia avui considerada com un moviment global per a la justícia social que involucra a estudiants i professors de tot el món. El tipus de servei que presten els estudiants sota la tutorització d’un equip docent és: la redacció de dictàmens i informes jurídics, la redacció de propostes normatives d’àmbit local, i la conciliació i mediació ambiental.
    Des de l’inici de la seva activitat, el curs acadèmic 2005-2006, i fins al curs acadèmic 2012-2013, la Clínica Jurídica Ambiental ha treballat en un total de 42 casos per a 23 clients, dels quals 17 són entitats socials i 6 són administracions públiques.
    La Clínica Jurídica Ambiental va rebre el premi a la qualitat docent del Consell Social de la URV el 2007 en la seva modalitat col·lectiva; s’integra al Centre d’Estudis de Dret Ambiental de Tarragona (CEDAT) i forma part de la Network of Environmental Law Clinical Programs de la IUCN Academy of Environmental Law.
  • Pots escoltar l'experiència a Tarragona Ràdio
  • Más información: http://www.cedat.cat/ 
  •