Grau de Biotecnologia
- Perfil recomanat
- Pla d'estudis
- Guia docent
- Per què estudiar Biotecnologia a la URV?
- Mencions
- Normativa de pràctiques externes
- Normativa de treball Fi de Grau
- Sortides professionals
- Contacte
Com a biotecnòleg seràs un científic especialitzat en l'estudi i la utilització dels éssers vius i dels seus mecanismes biològics per crear nous productes o tècniques. Amb aquest grau coneixeràs les principals metodologies experimentals en biologia molecular que et permetran desenvolupar nous processos relacionats amb l'alimentació saludable i amb la biomedicina. A més, seràs capaç de passar a escala aquests processos per fer-los industrialment possibles i rendibles en àmbits com la indústria mèdica, farmacèutica, alimentària, cosmètica i mediambiental amb l'objectiu de fer avançar la societat.
Tenim acords amb una àmplia xarxa d’empreses, hospitals i centres de recerca, com ara el Centre Tecnològic de Nutrició i Salut (CTNS).
Places |
40 |
Idiomes |
Català, castellà i anglès |
Nota de tall 2017 | 10,464 |
Acord del Consell de Ministres | 12 de novembre de 2010 (BOE) |
Publicació del pla d'estudis al BOE | 17 de maig de 2011 |
Cal tenir una bona base de química, física, matemàtiques i biologia per cursar aquest grau. A més, es recomana a aquells estudiants amb curiositat sobre l'experimentació i la manipulació d'estris, maquinària i aparells de laboratori.
Per què estudiar el grau de Biotecnologia a la URV?
Estudiar a la URV et permetrà especialitzar-te en la biotecnologia dels aliments (aliments funcionals, tecnologia alimentària, nous ingredients, tecnologia enològica) o en la biotecnologia biomèdica (bases moleculars de les patologies, noves dianes terapèutiques, desenvolupament de noves eines diagnòstiques, nous organismes model).
En aquestes disciplines la importància de les pràctiques al laboratori és primordial i el nostre centre disposa d'unes instal·lacions modernes que posaran al teu abast des de plantes pilot per realitzar fermentacions, cambres de cultius cel·lulars, estabulari experimental, tècniques cromatogràfiques fins a l'ús de tècniques d'identificació del DNA. D'altra banda, el centre té accés a les instal·lacions situades al Servei de Recursos Científicotècnics i al Centre de Ciències Òmiques, per tal que puguis conèixer el funcionament de les tècniques més complexes (microscòpia confocal, microscòpia electrònica, genòmica, proteòmica, metabolòmica, etc.).
- Biotecnologia dels Aliments. T'especialitzaràs en el món dels aliments funcionals i coneixeràs els processos tecnològics i industrials vinculats amb la indústria alimentària i el disseny de nous ingredients alimentaris.
- Biotecnologia Biomèdica. Aprendràs les tècniques relacionades amb la biologia molecular aplicades a l'estudi de la salut, la malaltia i el descobriment de nous fàrmacs. També coneixeràs els principals processos industrials i tecnològics relacionats amb l'àmbit biomèdic.
Un cop t'hagis graduat, podràs exercir les activitats professionals següents:
- Les persones graduades en Enginyeria Biomèdica estaran capacitades per desenvolupar la carrera professional en diversos àmbits laborals:
- Disseny de maquinari/programari per a dispositius i instruments biomèdics.
- Gestió tècnica i de compres en departaments d'enginyeria d'hospitals i entitats del sector de la salut.
- Avaluació i certificació d'instruments i dispositius d'aplicació biomèdica.
- Implementació de sistemes d'intel·ligència artificial dedicats a la presa de decisions clíniques basant-se en dades i imatges mèdiques.
- Gestió tècnica, tractament i transmissió de dades clíniques i biomèdiques.
- Elaboració de programari i metodologies per al desenvolupament de nous fàrmacs.
- Tasques diverses en departaments d'R+D+I de centres de recerca, universitats i empreses del sector de la salut, biotecnològic i farmacèutic.
FACULTAT D’ENOLOGIA
Campus Sescelades
C. Marcel·lí Domingo, 1, 43007 Tarragona
deganat.enologia(ELIMINAR)@urv.cat / www.fe.urv.cat / 977 558 600