saltar al contingut principal
Cercar
URV

Guia ràpida de la URV

Aquesta guia t’ajudarà a descobrir com moure’t per la URV i els serveis dels quals hi pots gaudir

Pots accedir a qualsevol biblioteca de la URV?

Sí, a qualsevol, i des de la biblioteca on siguis pots sol·licitar exemplars catalogats en una altra biblioteca de la URV i demanar que te’ls trametin.

Pots fer crèdits lliures si estudies a primer curs?

Sí, els alumnes de primer poden matricular-se de crèdits lliures, en especial de les assignatures extracurriculars recomanades pel centre com a complement de preparació a través dels processos de tutoria. En pots veure l’oferta al perfil “Alumnes” de la nostra web.

Pots estudiar idiomes a la URV?

Sí: a més, aquests estudis poden servir-te com a crèdits lliures per al teu ensenyament. Al Servei Lingüístic t’oferim estudiar anglès, francès, italià o alemany en cursos anuals, quadrimestrals o d’estiu, i en horaris compatibles amb la teva vida universitària.

Saps que pots estudiar amb matrícula gratuïta?

El Ministeri d’Educació, Cultura i Esports convoca anualment beques i ajuts per a l’estudi que permeten la matrícula universitària gratuïta i, segons els casos, ajuts per a habitatge, transport, llibres, etc. Pregunta a la teva secretaria, que te n’informaran. 

La secretaria del teu centre

A la web del teu centre també pots trobar informació dels horaris. Ells gestionen el teu expedient i t’assessoraran sobre qualsevol tipus de tràmits (convalidacions, crèdits lliures, adaptacions, terminis, etc.) La secretaria és un punt neuràlgic del món universitari: no te n’oblidis.

Tràmits acadèmics. Quins tràmits puc fer per Internet?

Actualment, entre d’altres coses pots consultar des de la web el teu expedient, les dades personals i l’horari de les classes. També et pots matricular a la Universitat d’Estiu, conèixer els professors de les diferents assignatures, baixar-te les sol·licituds de tots els tràmits que et poden afectar (convalidacions, trasllats, adaptacions, etc.) i matricular-te als estudis universitaris a partir de segon curs.

Assegurança obligatòria escolar

Per qualsevol problema de salut, pots anar als hospitals següents: Sant Pau i Santa Tecla (Tarragona), Hospital Universitari de Sant Joan (Reus), Hospital de Móra d'Ebre, Centre Mèdic Quirúrgic (Reus), Reddis Mutual (Reus i Tortosa), Clínica Psiquiàtrica Bellavista (Lleida). També als centres col·laboradors: Pius Hospital (Valls), Hospital Universitari Joan XXIII (Tarragona), Hospital Verge de la Cinta (Tortosa).
Consulta-ho a l’apartat “Altres informacions d’interès”, del perfil “Alumnes”. 

Tinc dret a una adreça de correu electrònic?

Sí, tens correu, i gratuïtament. Acabat el període de matrícula, la URV t’adjudicarà una adreça de correu electrònic que podràs conèixer a través de l’adreça http://estudiants.urv.cat

Govern de la Universitat  

Informa't dels òrgans de govern de la URV en els quals pots participar, tant exercint d’elector com presentant-te per poder formar part d’aquests òrgans.

Consulta-ho a “Participació dels estudiants en el govern de la URV”, de l’apartat “Participació, representació i associacionisme” del perfil “Alumnes” de la nostra web. També et pots adreçar al bacu del teu centre.

Síndic de greuges

D'acord amb l’Estatut de la URV, té la funció de defensar els drets dels membres de la comunitat universitària davant els òrgans de govern, representació o administració de la Universitat. Si en qualsevol moment de la teva estada amb nosaltres consideres lesionat algun dels teus drets, et pots adreçar al Sr. Francisco Zapater, síndic de greuges de la URV.